Februári egyesületi délután

Kerekasztal, majd közös beszélgetés az
Autogén Tréning, a Mindfulness (MBSR, MBCT) és a Vipassana meditáció kapcsolódási pontjairól és a különbözőségekről.

Meghívott vendégek: Dobos Andrea (Vipassana)
és Fazekas Gábor (MBSR, MBCT)

Moderátor: Dr. Németh Marietta

Időpont: 2018. február 23.

figyelem!! a kezdés időpontja 16:30

Helyszín: MRSzE, VIII. Szentkirályi u. 10. II/17. (kapucsengő: 32)

Az egyesületi esemény látogatása díjtalan.

 

A vendégek rövid bemutatása:

Dobos Andrea Beáta, Vipasszana meditációs és relaxációs tanár. ThetaHealing konzulens és oktató.  Szimbólum és transzlégzés módszerrel is dolgozik egyéni és csoport terápiákon.

1996. október 1-től kétéves kutatóúton Ázsiában vett részt. A mianmari Shwe Taung Gon Meditációs központban meditációs képzésben részesült. 2000-ben Sayadaw U Pandita burmai szerzetes támogatásával megalapították a Buddhista Vipassana Alapítványt (www.vipassana.hu) és azóta szerveznek rendszeres elvonulásokat. 2010 óta foglalkozik a S. H. Wolinsky által kidolgozott Kvantum pszichológia módszerével és az energetikai állapotok törvényszerűségeivel. 8 éve rendszeresen tart 10 alkalmas tanfolyamokat kezdő és haladó vipasszana meditációs csoportokban. 2014. áprilisában nyitották meg a Pandita Meditációs Központot.

Andrea: „A meditáció, mint életmód és a transzgyakorlatok segítségével célommá vált a szülésre felkészítés, a várandósság és szülés minőségének javítása és a női létezés minél teljesebb átélésének kibontakoztatása. Meditációs tanfolyamokat szervezek buddhista vipasszana meditáció és a kvantum pszichológia megismertetése céljából…. Célom az emberekben előmozdítani a tudatosodást, hogy képessé váljanak felszabadítani magukat a korlátozó hitrendszerek és koncepciók alól. “

 

Fazekas Gábor 10 éve vezet ingyenes mindfulness alapú tanfolyamokat – Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) és Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) – az Országos Onkológiai Intézetben, emellett 5 éve vezeti és szervezi az “Élet és Tudat – Meditáció és Előadások az Onkológiai Intézetben” ingyenes programsorozatot.

2009-ben főszervezője volt a világszerte ismert meditáció és mindfulness tanító, Jon Kabat-Zinn, az első mindfulness alapú módszer, az MBSR kidolgozója magyarországi látogatásának. 2014-16 között a Semmelweiss Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékével közösen megszervezte az első magyarországi MBCT tanár képzést az Oxford Mindfulness Center oktatóinak vezetésével. Tavaly megválasztották a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület (MMKE) elnökének. A Mindfulness Egyesülettel idén augusztusban “Mindfulness, Együttérzés, Etika” címmel egy 3 napos nemzetközi konferenciát, ősszel pedig egy újabb MBCT tanárképzést szervez. Gábor rendszeresen vezet mindfulness és meditációs tanfolyamokat, foglalkozásokat kórházakban, iskolákban, munkahelyeken és börtönben egyaránt. Zen gyakorló Willigis Jaeger bencés pap, szerzetes és zen mester hagyományvonalában, emellett rendszeresen jár más hagyományvonalak által szervezett elvonulásokra és lelkigyakorlatokra is – és vezet is elvonulásokat.

 

Advertisements