Márciusi szabad előadás

Új generáció-megújuló módszerek. Előadások az Egyesület  Pszichokardiológiai és Neuroimmunológiai munkacsoportjának kutatásairól.

Az előadók bemutatása:

Lakatos Júlia Anna  a Károli Gáspár református Egyetem  Pszichológia szakos MA –ás hallgatója. Kutatása az Egyesület  Pszichokardiológiai és Pszichneuroimmunológiai Munkacsoportjának segítségével, és szakdolgozati keretek között a Klinikai Pszichológiai Tanszéken, Molnár Emese egyetemi tanársegéd konzulens útmutatásával készült. Címe: A vérkeringés szimbolikája: a szívfrekvencia-variabilitás és érzelmi terhelhetőség vizsgálata. A kutatás egyrészt vizsgálja, hogy a szív és keringési rendszer alkalmazkodóképességét mutató szívfrekvencia-variabilitás mutat-e együttjárást a személyiség rezílienciájával, a pszichológiai immunrendszer személyiségjegyeivel, valamint az érzelmi edzettséggel. Másrészt az autogén tréning melegedés formulájának vizsgálatával  – melynek révén a gyakorló képessé válik vérkapacitásának tudatos áthelyezésére, az áramoltatás szabályozására, valamint az ellazulással járó áramlás megélésére- arra keres választ, hogy  mindez fokozza-e a kihívásokkal szembeni rugalmas ellenállóképességet, az érzelmek megélésének és szabályozásának képességét, és ellenállóbbá teszi-e az egyént, azáltal, hogy megbízik a saját kompetenciáiban és beleengedi magát a kihívásba.

Matusz Hugó  a Károli Gáspár Református Egyetemen tanult pszichológiát. Bencés szerzetes, jelenleg a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban dolgozik,  a gimnáziumban tanuló  fiatalok  mentálhigiénés segítője. Szakdolgozati kutatásait az Egyesület munkacsoportjában Hauer Szilviával közösen végezte.  Vizsgálataikban  kvantitatív EEG és HRV(szívfrekvencia variábilitás) méréseket végeztek különféle relaxált állapotokban.

Időpont: 2018. március 23. 16:00-tól
Helyszín: MRSzE, VIII. Szentkirályi u. 10. II/17. (kapucsengő: 32)

Az előadás látogatása díjtalan.
Advertisements