Az egyesület módszereiről szóló előadások a Pszichoterápia konferencián

A Pszichoterápia folyóirat 17. konferenciáján (Bp., 2023. május 12-13) két előadásban is hallhattok az Egyesület módszereinek speciális szemléleti keretéről és alkalmazásáról.

Kreidl Márta, az újonnan alakult Békéscsabai Tagozat vezetője, kiképző aspiráns előadásának címe: „Ami átvisz az életen, az visz át a halálomon is” – életelvűség az elmúlásban. Május 12-én 10:30-kor kezdődő előadásában a bionóm-autogén szemlélet sajátosságaival foglalkozik az elmúlás, a halál kérdéskörét tekintve, hiszen a halál témája nem csak elválaszthatatlan az élettől, hanem ki is egészíti azt. A szimbólumterápia és a Segítő Belső Család meditációi egyes képeinek alkalmazásával azt mutatja be, hogy a halállal való szembenézés folyamata hogyan képes segíteni a gyógyulást vagy az elmúlással való megbékélést.

Néveriné Czakó Magdolna, a MRSzE Békéscsabai Tagozatának tagja, klinikai szakpszichológus előadásának címe: Kórházban megjelenő pszichés problémák feloldása módosult tudatállapotban. Május 13-án 14:30-kor kezdődő előadása gyakorlatorientált módszertani útmutatást kínál. Esetbemutatásaival a hipnózis, az integratív hipnoterápia, a szimbólumterápia és a Segítő Belső Család meditáció képeinek ötvözhetőségét kívánja szemléltetni, aszerint, hogy mikor van szükség a módosult tudatállapotban a terapeutával való kapcsolat megtartó erejére, és mikor erősíthetjük a pácienst az autogenitásában.